over mij

over mij

Ik ben geboren op een scheepswerf in Kinderdijk. Op deze indrukwekkende plek bracht ik mijn eerste zeven levensjaren door. Met mijn broertjes speelde ik verstoppertje tussen gigantische ijzeren platen, liep naar de kleuterschool over lange rijen opgestapelde ijzeren balken, klom in hijskranen en doolde ik rond in de fabriekshallen, tussen heftrucks en op de scheepshelling waar altijd aan boten gebouwd en gewerkt werd. Op zee beleefde ik met mijn ouders en broers geweldig spannende, prachtige zeiltochten. Later woonde ik in Rotterdam aan de oever van de druk bevaren Maas. Hier kwam onder mijn raam de wereld voorbij. Dag en nacht voeren schepen uit alle windstreken heen en weer.

Ik maak tekeningen en tassen. En muziek.

Een stapel prachtige stukken nieuw leer, voor de meubelstoffeerder onbruikbaar, kwam op mijn pad. Het leer, ontzéttend mooi, lonkte ‘Maak iets van mij‘. Hier heb ik gehoor aan gegeven en zo is FanTasTic gestart. Alle tassen zijn handgemaakt en uniek. Alle stukken leer zijn verschillend en vragen om een andere oplossing. Zo worden alle tassen verschillend van maat, kleur en materiaal.

Ik ben opgeleid aan kunstacademie St. Joost te Breda.

Samen met muzikante Debby Korfmacher geef en ontwikkel ik Klank & Beeldworkshops. Voor alle leeftijden. Voor amateurs en professionals.

bevriende sites

Lijm-lab

Jan van Esch   fotograaf

Koets & van de Laar   stoffeerder

Museum Perron Oost   Het kleinste museum ter wereld op de Cruquiusweg in Amsterdam

Fanfare van de Eerste Liefdesnacht

TOEVAL GEZOCHT   Organisatie die aspecten van de relatie tussen kunst en leren van jonge kinderen onderzoekt

Compagnie sQueezz   Platform van dansmakers Anne-Beth Schuurmans en Marie-Rose Mayelle

Kunst en Cultuur Stadshart

Pantheon Boekhandel

Expocafé ZAMEN